زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
 

مهدی ده انقلاب در یک انقلاب (کتاب)





مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف، ده انقلاب در یک انقلاب مجموعه‌ای از متن سخنرانی‌های دکتر حسن رحیم پور ازغدی در دانشکده‌های تهران و مشهد سال‌های ۷۹ و ۱۳۸۰ ش می‌باشد.
مجموعه نگاهی به حکومت جهانی امام مهدی علیه‌السّلام و شاخص‌های انسانی جامعه مهدوی دارد.


۱ - ساختار عناوین



اثر از سه بخش با عناوین دولت عاشقی و عدل جهانی، مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف، نیمه شرقی، نیمه غربی و جهانی شدن، پایان تاریخ و مهدویت تشکیل یافته است.

۲ - گزارش محتوا




۲.۱ - بخش اول


بخش اول متن سخنرانی دکتر در تالار فردوسی، دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در ۲۲ مهر ۱۳۸۰ می‌باشد. گوینده قیام مهدی را نقطه غلیان تاریخ و شوک بزرگ تاریخی می‌داند که علیه ستمگران جهان و برای گشودن راه تنفس بشریت محروم، صورت خواهد گرفت و بر اساس روایات، نه فقط راه تنفس، بلکه ایشان راه تعقل بشریت را نیز خواهند گشود. وقتی ایشان بیایند عقلانیت تازه فعلیت پیدا می‌کند. ایشان مخالفان عقل را بر سر جای خود خواهند نشاند. بازار عقلانیت و عدالت، هر دو را گسترش خواهند داد که به هم مربوط هستند. و نه عدالت را جدا از عقل می‌توان به درستی فهمید و معنا و اجرا کرد و نه عقل و عقلانیت اگر به عدالت، معطوف نباشد، عقل سالم و عقل به معنای واقعی کلمه است با آمدن ایشان نیز ریشه کینه در دنیا خشکانده می‌شود و در دوران حاکمیت او و در جامعه‌ای که او بنا خواهد نمود، کینه توزی و کینه ورزی نخواهد بود، زیرا ایشان عوامل کینه توزی؛ یعنی ظلم و جهل را بر خواهد انداخت و رسم برادری و دولت عاشقی را برقرار خواهد کرد. در حکومت و حرکت او، ریشه ستم نیز از جای کنده خواهد شد: گوینده با اشاره به روایات و فرازهایی از دعای ندبه، به بررسی موضوع پرداخته است و با طرح جهان وطنی و عدالت جهانی پس از ظهور اشاره می‌کند و می‌گوید، ایشان با نبردی فراگیر و جهانی به این جنگ همه علیه همه در تاریخ خاتمه خواهد داد و با استقرار دولت عدل جهانی، دیگر در دنیا جز شهروند جهانی نخواهیم داشت. و در جهان وطنی ایشان، دعوای نژادها، ملیت‌ها و قومیت‌ها پایان خواهد یافت. وی به نظریات نظریه پردازان غربی؛ از جمله محافظه کاران و لیبرال‌ها درباره پایان جهان اشاره می‌کند و به نقد و بررسی آن‌ها می‌پردازد و همه وعده‌های مهدویت را واقعی و راستین، توصیف می‌کند. به همین خاطر جامعه مهدی، نا کجا آباد نیست، همه جا آباد است. یک جزیره دور افتاده محصور در خود، شهرکی پشت ابرها و در ذهن شاعران نیست. جامعه مهدی علیه‌السّلام، جامعه بسته نیست که پلیس‌های آن از شهروندهایش بیشتر باشد. بلکه شهری است که بر اساس آگاهی، آزادی و اخلاق بنا می‌شود و تمدنی است که برای نخستین بار در مقیاس جهانی، علم و عبودیت، قدرت و معنویت و دنیا و آخرت را با یکدیگر جمع می‌کند.

۲.۲ - بخش دوم


بخش دوم متن سخنرانی دکتر در تالار شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران در ۲۹ مهر ۱۳۸۰ ه می‌باشد. گوینده شرق و غرب جهان را وطن و خانه امام مهدی علیه‌السّلام می‌داند که هیچ چیزی مانع راه او نخواهد شد. وی پس از اشاره به شرقی بودن پدر امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و غربی بودن مادر ایشان، مخاطبان امام را شرقیان و غربیان می‌داند. و از پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم نقل می‌کنند که فرمود: «یبلغ سلطانه المشرق و المغرب»، سلطه مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و قدرت او سراسر شرق و غرب جهان را خواهد گرفت». هیچ کشور و سرزمینی خارج از اقتدار او نخواهد بود و هیچ مرزی و حتی جزیره‌ای خارج از اقتدار مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف نخواهد بود. گوینده سپس به شاخص‌های انسانی جامعه مهدوی اشاره می‌کند که در آن روابط انسانی بر اساس مناسبات و معیارهای انسانی شکل می‌گیرد. شاخص‌های جامعه مهدوی، دوستی و برادری، رحمت، صلح، یگانگی و محبت می‌باشد. گوینده با نقل روایات متعدد به این نتیجه می‌رسد که در نظام مهدوی، فاصله‌های طبقاتی و حقوقی از بین خواهد رفت و به انقلاب امنیتی، عمرانی، فرهنگی و معرفتی، علمی، عقلی، اقتصادی، فناوری، حقوقی و انقلاب در مناسبات انسانی در عصر ظهور اشاره می‌کند. این انقلابات ده گانه در انقلاب مهدوی، از همه جهات، یک استثناء در تاریخ بشر است و تنها یک انقلاب سیاسی به شمار نمی‌رود، بلکه تحولی همه جانبه و عمیق در همه ابعاد مادی و معنوی بشر است که گوینده این انقلابات را با استناد به روایات از ائمه معصومین علیهم‌السّلام مطرح می‌کند، آن گاه گوینده در باب یاران حضرت مهدی علیه‌السّلام و ابزار و تسلیحات و فن آوری ارتباطی و تبلیغاتی آنان سخن می‌گوید و روش حکومت ایشان را با استفاده از روایات تبیین می‌کند. از جمله این روایات، روایتی از حضرت امیر علیه‌السّلام است که فرمودند: «وقتی امام مهدی ما قیام کند، عهدنامه و پیمان نامه‌ای بین او و آن ۳۱۳ نفر امضاء می‌شود و آنان تعهد می‌کنند که به این میثاق پای بند خواهند بود و تخلف نخواهند کرد. مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف متقابلا خود نیز تعهداتی می‌کند. همان گونه رفت و آمد کند که آنان می‌کنند. آن چنان لباس بپوشد که یارانش می‌پوشند. آن گونه سوار شود که آنان سوار می‌شوند. خلاصه همان گونه باشد که آنان هستند و در حکومت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف هیچ حجاب و بارگاه و فاصله‌ای با مردم و توده‌ها نخواهد بود.»

۲.۳ - بخش سوم


بخش سوم متن سخنرانی دکتر در دانشگاه مشهد در نیمه شعبان ۱۳۷۹ ه می‌باشد. گوینده نخست پس از معرفی حکومت جهانی و تفکرات موجود در آن زمینه، به نقد برخی از این تفکرات می‌پردازد که جامعه امریکا را مدینه فاضله معرفی نموده‌اند. تفکراتی که می‌گویند، هیچ مدینه فاضله برتر و پیشروتر از وضع کنونی در جامعه جهانی که ما آن را رهبری می‌کنیم، نه فقط وجود خارجی ندارد، بلکه حتی وجود ذهنی هم نمی‌تواند داشته باشد؛ همانند پوپر و فوکویاما نظریه پرداز سرمایه داری امریکا که می‌گوید: «اگر تاریخ پایانی هم دارد پایان آن، همین جامعه فعلی ایالات متحده امریکاست». گوینده پس از اشاره به سمبل رحمت جهانی بودن امام عصر عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف به رژیم فکری لیبرال سرمایه داری غرب اشاره می‌کند که فکر مهدویت را فکر یاغی گری بین المللی خوانده‌اند و به شبهات آن‌ها پاسخ می‌گوید. وی به چند نمونه از روایات مهدویت اشاره می‌کند که در آن حکومت عدل امام به تصویر کشیده شده است. از جمله روایاتی که نقل می‌کنند «ایشان قاضیان بدکار را عزل، و ساخت و پاخت کنان دولتی را بیرون، حاکمان ستمگر در دوران حکومت او فرصت حکومت پیدا نخواهند کرد و سراسر زمین را از هر غش و خیانت و دو رویی پاک خواهد نمود». در دوران حکومت مهدی علیه‌السّلام، بشر شفاف می‌شود و حقیقت نیز شفاف می‌شود.
[۱] امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف در آینه قلم، جاول، ص۴۵۲.


۳ - پانویس


 
۱. امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف در آینه قلم، جاول، ص۴۵۲.


۴ - منبع


نرم افزار کتابخانه مهدویت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب مهدویت




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.